27 Haziran 2013 Perşembe

Microsoft Windows 8.1′in Önizleme Sürümünü Yayınladı


Microsoft‘un güncelleme esasına dayanacak yeni işletim sistemi planı uzun bir süredir konuşuluyordu. Yazılım devinin işletim sisteminde yapacağı değişim önce Windows Blue, ardından ise Windows 8.1 olarak karşımıza çıktı. Sonunda beklendiği gibi Microsoft dün düzenlediği Build konferansında Windows 8.1′in önizleme sürümünü tanıttı.

Daha önce ekran..
 görüntüleri internete sızdırılan işletim sisteminde öne çıkan ilk değişiklik kullanıcıların Windows 8′de gördüğü en büyük eksikliklerden biri olan “Başlat” düğmesinin geri getirilmesi oldu. Ancak Windows 8 ile birlikte arayüz konusunda yeni bir döneme giren şirket, Başlat düğmesini bildiğimiz halinden biraz farklı bir biçimde kullanıcılara sundu. Zira yeni düğme, bildiğimiz Windows serilerinden farklı olarak kullanıcıların metro arayüzüne geçmesini sağlayan bir kısayol konumunda.
Arayüz konusunda bazı değişikliklerle sunulan Windows 8.1, aynı zamanda arama özelliğine de kavuştu. Zira Bing arama motoru ile yapılan entegrasyon ile işletim sisteminde yapacağınız aramalar sadece kendi dosyalarını arasında değil, internetteki uygulama ve diğer öğeleri de kapsayacak.

Şirket beklendiği gibi geçtiğimiz günlerde web versiyonunun yolda olduğunu duyurduğumuz müzik servisi Xbox Music’e de Windows 8.1′de yer vermiş. Kullanıcılar artık uygulama üzerinden müzik arayabilecek veya arama yaparak şarkılara ulaşabilecek.

Diğer yandan Outlook sosyal medya entegrasyonuyla daha sosyal bir hale bürünürken, Windows 8.1 ile birlikte kullanıcılara arayüzde yer alan öğeleri düzenleme ve kişiselleştirme konusunda daha fazla esneklik tanındığı göze çarpıyor. Bunlarla birlikte Retina desteği de kazanan Windows 8.1′in önizleme sürümüne buradan ulaşabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder